De laatste maand is ingegaan, geniet er nog maar even van. Voor je het weet is het voorbij. Dit waren een aantal gedachtes die mij vanmorgen overvielen toen ik in de spiegel keek.

Elk jaar tel ik de dagen af tot aan mijn verjaardag. De grote dag die er voor zorgt dat ik in het middelpunt sta op MIJN DAG! De dag dat ik zo blij als een kind ben omdat ik mag genieten van de slingers, de taart en de ballonnen. Vanmorgen merkte ik, dat ik net als elk jaar, weer de dagen aan het aftellen was. Maar nu zat er ook een ander gevoel bij. Naast het zin hebben in deze leuke dag, voelde ik ook een soort van einde. Het einde van mijn 20ers tijdperk..

Dertigersdilemma
Gelukkig ben ik niet de enige die het een beetje lastig vindt om 30 te worden. Volgens onderzoek van de Universiteit van Amsterdam heeft bijna 75 procent van alle hogeropgeleiden tussen 25 en 35 er last van.
Wij (bijna) dertigers vinden het belangrijk om ons leven zo perfect mogelijk op te bouwen. We zijn begonnen om onze carrière goed op de rit te krijgen, we willen veel geld verdienen, we zijn druk bezig om ons sociale leven bij te houden, we willen een huis, een partner en misschien ook nog wel kinderen. We zijn er maar druk mee om al die ballen in de lucht te houden, waardoor de balans tussen willen en moeten soms erg ver te zoeken is. Dat maakt dat er toch iets begint te knagen, ondanks dat het lijkt alsof we het allemaal wel goed voor elkaar hebben.

We zijn aanbeland bij het dertigersdilemma. Je vraagt je af of je gaande weg wel de goede keuzes hebt gemaakt. Er komen namelijk steeds meer keuzeopties bij, waardoor je gaat twijfelen of je nog wel op de goede weg zit. Je vraagt je af: of de baan die je nu hebt echt wel bij je past, wie je nu eigenlijk bent en of je wel gelukkig bent met het leven dat je nu hebt.

In mijn praktijk kom ik veel van dit soort vragen tegen. Ik zie hoeveel last je hiervan kunt ervaren. Daarom ben ik blij dat ik veel dertigers kan helpen om antwoorden te vinden op dit soort vragen. Waardoor zij zich weer vrij kunnen voelen om zichzelf te zijn en weer gelukkig te kunnen zijn met het leven dat ze zelf hebben vormgegeven.

Tip:
Ervaar jij de drukte en de stress van zoveel te moeten doen om jouw perfecte leven in stand te houden? Of knaagt er iets in je dat zich afvraagt of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt?
Neem elke dag eens 10 á 15 minuten de tijd om helemaal niets te doen. Om gewoon te zitten, voor je uit te kijken en te genieten van de rust. Zorg dat je telefoon of andere afleiders niet in de buurt zijn, zodat je ook echt even niets kunt doen. Dit lijkt misschien moeilijk maar probeer het maar eens. Ik ben benieuwd naar wat het je oplevert!