Werkwijze

De verbinding tussen gedachten en gevoel
Bij het bekijken van een probleem of het oplossen van een vraag, kun je twee dingen doen. Je kunt er over nadenken of je kunt luisteren naar je gevoel. Vaak is het zo dat je automatisch kiest voor één van deze twee manieren. Je hebt één van deze twee manieren bewust of onbewust sterker ontwikkeld.

In onze coachsessies leggen we graag een verbinding tussen je gedachten en je gevoel. We gaan deze twee krachten bundelen om tot nieuwe inzichten te komen. Om tot deze nieuwe inzichten te komen, maken we gebruik van verschillende technieken die enerzijds je gedachten stimuleren en anderzijds je gevoel. Dit betekent dat we naast het praten en nadenken over, ook gebruik maken van creatieve technieken.

Enkele voorbeelden van deze creatieve technieken zijn Voice Dialogue en Psychodrama. Door meer gebruik te maken van beweging in coaching: wordt het gevoel geprikkeld, de beleving intenser en inzichten worden duidelijker en meer voelbaar.

Traject

Kennismakingsgesprek
We beginnen met een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 tot 45 minuten. Deze is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Zoals het woord het al zegt, is het doel van dit gesprek om kennis met elkaar te maken. Is er van beide kanten een klik? Dan kunnen we er voor kiezen om verder te gaan en het coachtraject te starten.

Intake
De intake duurt ongeveer anderhalf uur en vormt de basis voor het verdere traject. Hierin nemen we de tijd om goed te kijken naar je hulpvraag en stellen we samen je coachdoel op.

Traject
In de vervolgsessies, werken we vanuit actuele situaties aan je hulpvraag en je eigen doelstelling. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van specifieke methodes en technieken die het best bij de vraag en bij jou passen. Elke sessie heeft een tijdsduur van ongeveer anderhalf uur.